Mijn naam is Özge en ik woon samen met mijn man Caner en vier Akita's in Veldhoven. Wij wonen in een groene nieuwbouwwijk tussen verschillende dorpen in en zijn omringd door prachtige natuur. Wij genieten hier met de honden enorm van. Onze liefde voor Akita's is begonnen toen wij onze eerste Akita 'Yuki' kregen. Yuki is een white coat reutje die is opgegroeid in mijn ouderlijke huis en wij hebben allemaal enorm veel van hem geleerd. Hij is een erg sociale en speelse hond die geen vlieg kwaad doet. Van volwassen mensen wilt hij veel liefde, terwijl hij met kinderen en andere honden juist heel graag wilt spelen. Yuki woont bij onze familie.


Begin 2020 werd onze red and white coat teef Zeitaku Fuyijama Kensha geboren in Rusland. Een tijdje later kwam zij naar Nederland om zich bij onze familie te voegen. Toen ze de eerste dag in onze armen kroop om in slaap te vallen, had ze onze harten al veroverd. We hebben toen besloten om haar 'Aiko' te noemen, wat 'kleine geliefde' betekent. Aiko is een echte knuffelbeer; het liefste wordt ze de hele dag door geaaid en vertroeteld. Ze heeft de typische Akita kenmerken: ze is erg trouw aan de baasjes, zelfstandig en erg dapper. Ze is intelligent, maar af en toe ook eigenwijs. Aiko is erg sociaal en gaat goed om met andere honden en kinderen. Ze is wel eenkennig, waardoor ze niet vaak geïnteresseerd is in volwassenen die ze niet kent. Akita's zijn vaak koppig en eigenwijs, maar bij Aiko zien wij dit niet terug. Ze luistert keurig naar de baasjes en kan zelfs los van de lijn wandelen met ons. Al met al heeft Aiko een prachtig karakter en is kerngezond verklaard, waarmee de basis voor onze Akita kennel 'Akatoshiro' is gelegd. 


In november 2021 is onze reu O'Kuunimitsu Ozemuu Miryoku Kat (Kenji) naar ons gekomen. Na enorm lang zoeken, hadden wij een geweldige reu gevonden die qua uiterlijk, gedrag en voorouders heel goed bij onze kennel past. Kenji is echt een dolle en zelfverzekerde hond die maar al te graag speelt en knuffelt. Met andere mensen en honden kan hij heel goed en respectvol omgaan. Hij is een echte akita: hij doet waar hij zelf zin in heeft en naar de baasjes zal hij dan ook lang niet altijd luisteren. Hij geniet volop van zijn leven en een grote lach op zijn gezicht is dan ook niet te missen. We zijn enorm blij met Kenji en ook enorm trots op hem, zowel op zijn karakter als op zijn uiterlijk.


De jongste akita in onze kennel is F'Airi Go Jasu Shin (Emi). Emi is in april 2022 naar ons gekomen vanuit Hongarije. Ze heeft een geweldig karakter, erg sociaal naar mensen en andere dieren en zo onschuldig dat ze geen vlieg kwaad zal doen. Emi is een prachtige jonge dame die volop aan het ontdekken, groeien en leren is. Wij hopen in de toekomst prachtige puppy's van haar te krijgen. 


Kijk hier voor meer informatie over onze honden.


Wij willen een bijdrage leveren aan het bevorderen van het ras door uitsluitend met gezonde honden te fokken. Alle ouderdieren worden getest op de verplichte gezondheidsonderzoeken. Klik hier voor meer informatie over de gezondheidsonderzoeken. Ook de diversiteit speelt een belangrijke rol. Door met honden te fokken met een breed genenpool, willen wij bijdragen aan het behouden en vergroten van de diversiteit binnen het ras. Dit is belangrijk om het ras te bevorderen.